Sustav za bazene

Sustav za bazene

Konstrukcije bazena ili spremnika (koji su obično izrađeni od betona) i koji su neprestano u kontaktu s vodom moraju biti zaštićene od agresivnih kemikalija koje su prisutne u samoj vodi. Te kemikalije mogu prodirati u strukturu i ugroziti njezinu dugotrajnost. Sam “paket”, koji uključuje obloge, ljepila i spojeve, ne može osigurati vodonepropusnost. Stoga je prije ugradnje završnih obloga nužno hidroizolirati nosač bazena ili umivaonika. Svi korišteni materijali, poput ljepila, pločica, kamenja, žbuke, fuga i slično, moraju biti odgovarajući za tu vrstu primjene.

Bitno je u bazenu izvesti kvalitetnu hidroizolaciju koja se postavlja na pod i proteže se na zidove sve do vanjskog oboda gornjeg ruba. Hidroizolacijski sustav mora biti sposoban apsorbirati sve pukotine koje bi mogle nastati na podlozi tijekom faze rada, odnosno mora imati sposobnost premošćivanja pukotina.

Također je izuzetno važno pravilno povezati hidroizolacijski sustav s elementima koji su dio konstrukcije, kao što su sustavi za rasvjetu, pričvrsnice za rukohvate, komponente za filtriranje i recirkulaciju vode i slično. Ovi elementi mogu prekinuti kontinuitet hidroizolacijskog sustava i time stvoriti područja kroz koja voda može prolaziti.

Elementi koji se koriste moraju biti odgovarajuće vrste kako bi omogućili pravilno spajanje s hidroizolacijskim sustavom.

Katalozi proizvođača:

SCHLUTER SUSTAVI ZA BAZENE

Video