Fassa Bortolo: SUSTAVI FRCM – CRM – FRP za sanaciju i ojačanje konstrukcije građevine / za seizmičko ojačanje građevine

Na ovim stranicama nalaze se sadržaji i operativne upute za pravilnu primjenu sustava za konstrukcijsko ojačanje, sukladno relevantnim Smjernicama Višeg vijeća za javne radove. Primjenu sustava trebaju provoditi specijalizirana poduzeća s odgovarajuće osposobljenim osobljem.

Upotreba proizvoda temelji se na izradi konstrukcijskog projekta, kojeg izrađuje ovlašteni stručnjak, a koji mora potvrditi prikladnost sustava za specifične uvjete primjene. Tehničari (projektanti, voditelji radova, inspektori) zaduženi za primjenu sustava trebaju se pridržavati uputa navedenih u Potvrdi o tehničkom vrednovanju te relevantnim Smjernicama za identifikaciju, kvalifikaciju i kontrolu prihvaćanja konstrukcijske konsolidacije postojećih konstrukcija.

Nadalje, trebaju se pridržavati uputa za projektiranje, izvođenje i ispitivanje sadržanih u dokumentu CNR-DT 200 R1/2013, kao i Smjernica za projektiranje, izvođenje i ispitivanje intervencija ojačanja konstrukcija od armiranog betona, prednapetog armiranog betona i zidnih konstrukcija.

Certifikati: 

Sustavi FRCM – CRM – FRP

FRCM SUSTAVI
CRM SUSTAVI
FRP SUSTAVI
2024-07-01T09:10:00+02:00
Go to Top