• Fassa_bortolo_ojacane_gradjevine

Sustavi za sanaciju i ojačanje konstrukcije – seizmičko ojačanje građevine

FRP (Fiber Reinforced Polymer) su sustavi za konstrukcijsko ojačanje putem kompozitnih materijala ojačanih vlaknima s matricom od polimera.

FASSA BORTOLO  nudi tri sustava FRP-a:

 • FASSATEX CARBON SYSTEM jest sustav za konstrukcijsko ojačanje, FRP, za izvođenje in situ, koji se sastoji od tkanine FASSATEX CARBON UNI 300 ili tkanine FASSATEX CARBON UNI 600 I dvokomponentne epoksidne smole, FASSA EPOXY 200, za impregnaciju i lijepljenje vlaknastog ojačanja.
  FASSATEX CARBON SYSTEM može biti u jednom sloju, dvama ili trima slojevima jednosmjerne tkanine impregnirane epoksidnom smolom u skladu s predviđenom projektnom konfiguracijom.
  U odnosu na tradicionalne sustave za ojačanje, FASSATEX CARBON SYSTEM razlikuje se zahvaljujući
  sljedećim svojstvima:
  • laganom sustavu za ojačanje i iznimnim mehaničkim svojstvima
  • prilagodljivosti različitim strukturama elemenata
  • brzom polaganju
  • minimalnom prekidu rada konstrukcije

 

 • FASSAPLATE CARBON SYSTEM je sustav za konstrukcijsko ojačanje FRP koji se sastoji od lameleFASSAPLATE CARBON S ili FASSAPLATE CARBON HM ili FASSAPLATE CARBON HHM i epoksidnog ljepila FASSA EPOXY 400 za lijepljenje ojačanja.
  U odnosu na tradicionalne sustave za ojačanje, FASSAPLATE CARBON SYSTEM razlikuje se zahvaljujući sljedećim svojstvima:
  • laganom sustavu za ojačanje i iznimnim mehaničkim svojstvima
  • brzom polaganju
  • minimalnom prekidu rada konstrukcije.
  U usporedbi sa sustavima FRP za impregnaciju in situ, sustav FASSAPLATE CARBON SYSTEM olakšava i još više ubrzava izvođenje ojačanja.

 

 • FASSATEX GLASS SYSTEM jest sustav za konstrukcijsko ojačanje, FRP, za izvođenje in situ, koji se sastoji od jednosmjerne tkanine od staklenih vlakana, FASSATEX GLASS 300, i dvokomponentne epoksidne smole, FASSA EPOXY 200, za impregnaciju i lijepljenje vlaknastog ojačanja.
  FASSATEX GLASS SYSTEM može biti u jednom sloju, dvama ili trima slojevima jednosmjerne tkanine impregnirane epoksidnom smolom u skladu s predviđenom projektnom konfiguracijom.
  U odnosu na tradicionalne sustave za ojačanje, FASSATEX GLASS SYSTEM razlikuje se zahvaljujući
  sljedećim svojstvima:
  • laganom sustavu za ojačanje i iznimnim mehaničkim svojstvima
  • prilagodljivosti različitim strukturama elemenata
  • brzom polaganju
  • minimalnom prekidu rada konstrukcije.

 

PROMAT SUSTAV OBLOGE DIMOVODNE CIJEVI

Promat rješenje za protupožarno oblaganje dimovodne cijevi atestirano je prema važećoj hrvatskoj normi za dimnjake HRN DIN V 18160. Rješenje je vrlo jednostavno za montažu i npr. za zaštitu u klasi EI 30 (30 minuta) obloga dimovodne cijevi izrađuje se od PROMATECT-L500 ploča debljine od samo 25 mm, dok se obloga dimovodne cijevi u klasi vatrootpornosti EI 90 izrađuje od ploča debljine 40 mm. Elementi obloge mogu se izraditi na gradilištu ili se mogu pripremiti u radionici i montirati na gradilištu. Prednost Promat sustava dimnjaka uz razumnu cijenu svakako je i u maloj težini u usporedbi s klasičnim dimnjačkim elementima ili dimnjacima zidanim ciglom tako da za Promat sustav nije potrebno dodatno ojačanje temelja dimnjaka ili statičko ojačanje međukatnih konstrukcija. Ostale prednosti su svakako da se radi o suhim radovima bez potrebe za velikim čišćenjima nakon radova. Napominjemo da je Promat sustav dimnjaka moguće bez ikakve opasnosti od zapaljenja voditi kroz stropove i krovove izrađene od drvenih greda te da uz pravilno brtvljenje u poziciji drvenih greda ne postoji opasnost zapaljenja nosive drvene konstrukcije. Promat sustav obloge dimovodne cijevi mogu izvoditi izvođači ovlašteni od tvrtke Promat.

Katalozi proizvođača:

Preuzmite PDF katalog

Fassa Bortolo – Sustavi za sanaciju i ojačanje konstrukcije – seizmičko ojačanje građevinei

promat logo

Promat – sustavi sanacije u potresu ostecenih zgrada

Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije kao i za slanje ponude na email:  info@adriatech.hr

2023-08-08T15:34:10+02:00
Go to Top